Posts

Showing posts from March, 2015

Pride & Prejudice

Image
I'm addicted to you 

Conclusion: I am in love.

 ______________________________________________________



Image
Funny Family 


Testimonial to my hot-tempered attitude by mama.
me : mama, 25/3 ni adik ada interview kena pergi kys for jpa-mara
Mama: Okay...
(suddenly papa interrupted) 
Papa : Pi mana????
me: ishh, kys!!!  (mama and kak ya i dah ketawa) 
mama : jap eh kak (kak ya). mama try tanya dia lagi. Dia ni kalau orang tanya kali ke 2 naik hangin ( she is talking about me)
mama  : kat mana dik?? berapa hari bulan????
me:   KYS!! 25/3 OHH I CANNOT TALK WITH U GUYS AH. SERABUT AH PALE hahaha
THEY ALL EVENTUALLY BURSTED INTO LAUGHTER.
                     _______________________________________________________________
TESTIMONIAL KASIH SAYANG MAMA TERHADAP ANAK by me.
Recently, our kittens -- i ada cerita sikit haritu pasal anak kucing kitorang. Sorang yang comel , C dah mati, tinggal lagi sekor je, M . And their mother pregnant lagi. So bitch hahahah. Kucing M minggu lepas hilang tau. We thought dia pun dah mampoz. & THEN two days ago.. mama nak solat, then tersembul kepala kucing keluar dari bawah alma…
Image
Thumb and pinkie.


What we often see in girls? "Lawa" , "cantik ", "eeee comelnyerw awak ni". That is so often, as a first impression. Tapi kalau kita nampak laki pun sama juga as the first impression- being Handsome, macho, semat lah awuck ni 


This brings me here to talk about these connotations about being skinny and fat. Skinny people always being complimented as lawa and plus-sized people, often not. Sebab, skinny people can wear a lot of baju lawa lawa. Senang cari size. Model- most of the models, Victoria's Secret Angels, Balmain Paris, Dior ke model semua minus sized. 
so our mindset pun, orang kurus kebanyakkannya lawa. this is double damn not true.
                                              These words are just adjectives
Some of girls always sacrifice their meals to get a flat tummy ........ tak akan punya kalau setakat tahan lapar. [flat tummy takkan terjadi even u skipped 10 meals] Hanya dengan workout then, whatever u telan, perut still stea…