Posts

Showing posts from April, 2015
Image
by Ed Oked
Salam 'Alaikum. Tell u what, I am totally lying If I say I am not sedih, keciwa the scholarship was not on my side. I takpat tapi Dinie dapat (congratulate her now) hahaha. Maybe bcs I applied for Medicine. And my friends in the group yang applied for Medicine semua tak dapat, MAYBE dia strict kan "Medicine" sebab dah ramai bakal bakal doctor, kut? Ntahlah. Tapi I strongly believe, Allah has better plans for me, sesungguhnya Dia mengetahui apa yang aku tidak ketahui. Husnudzon. 
One thing jer yang I sedih bila tak dapat scholarship, again My parents kena fund my studies. Again i'll owe my parents. Of course, even scholarship recipients, and everyone of us pun still owe our parents for the rest of our lives. Tapi, fees ke ipta is not a small amount kan.........................hm

Maybe I am to forget dream to becoming a doctor. Gotta try something more fun and unexpected, should I? 
Tapi Inshallah, Allah will guide me to the jalan yang terbaik. 



bcs dunya is Fana…
Image
if you feel sad right now look at this bunny eating a flower

Pabila hati mula gusar...

Pabila hati mula gusar

Assalammualaikum. Hi.
So i've done a lot of thinking lately. Thoughts like my future and what's in store for me. Whether or not i'll be sponsored to further my studies. Will my dreams of studying abroad come true? Insecurities and uncertainties certainly didn't help me find peace. Waiting for results and news only intensifies my anxieties.
What with seeing my peers being 5 steps ahead of me, some with offers and whatnot. While i, hadn't even gotten so much as anything. Nothing.
As i the likelihood of not receiving any kind of offers comes crashing down on me, i felt panic building inside me. Tertiary education is expensive, how ever would my parents find the resources to fund me? Macam mana kalau kena masuk matriks? Not that i'm against it or anything but never once had i considered it.
Though i strongly deny it but deep down i was getting a little envious with what my friends are achieving. It was subtle but the twinge of jealousy was ex…

Saham Akhirat

Assalamualaikum it just suddenly popped out in my mind yang kenapa tak gunakan kemudahan Internet ni for my saham Akhirat. I just- recently deactivated my twitter account for the sake of me, myself yang duk doplohpatjam layan Twitter sampai kengkadang, Zuhur in the last hour. So not very the good one aha. Tapi, not even 12 hrs after deactivating, den dah rasa bosan gila. I just don't know what to do. Novel semua dah habis baca. 
Then, bila sekodeng sekodeng rak buku, mata cepat je tangkap kat satu buku. Tajuk dia
Cara Hidup Nabi Muhammad / The Way Muhammad SAW spent his life. (by Muhammad Abdul Aziz Al Khuly)
Then, came into my thoughts. To make twitter as a medium. Share benda benda baik yang sahih (inshallah) & this blog ni. Tengok lah camner, ade tak orang nak baca ke takder, that comes to another part. Sebab Allah utamakan niat, outcomes tu lain citer.
satu kisah tentanng Ummu Qais
Malah dalam Hadith daripada `Umar r.a. yang berkaitan dengan hijrah, persoalan niat turut ditega…
Kena faham fungsi kewujudan 2 telinga ; Supaya kita mendengar dan mengadili dari kedua dua belah pihak. Bukan semedang je beratkan sebelah pihak kerana sebelah telinga dipekak kan. 
atau memang betul pekak.
Kena faham fungsi kewujudan 2 mata ; Supaya tak selalu menilai dari lahiriah. Supaya kita sentiasa melihat orang kepada dua setiap orang yang baik mesti ada dark side. Dan setiap orang yang muka keji tahap grunge punk ska, black metak ke heavy metal ke bla bla mesti ada part of him yang boleh kira Chalo betey, terbaik. (baik laa) 
Kena faham fungsi kewujudan.
Image
Semoga saya dan anda akan terus menjadi anak yang soleh/ solehah. ((I don't know aa tadi after my prayer a bad thought bam hit me.))
"What if one day I'll become an ungrateful child? Abandon my parents. Hurt their feelings. Throw them some bucks and tell them to get off from my life?????"
What if--
Na'uzubillahimin zaalik.


"Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya) dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan)."

Surah Luqman Ayat 014.
Image
This is so me. Not the broken heart part, but the part yang nak convince the other person to agree dengan our opinion. If only I could make the whole world agree with me about anything but, unfortunately never.