Kadang Kadang diorang tak perasan.



Kadang-kadang diorang tak perasan.

“Gee, aku bagi harapan sangat ke kat orang?” Tanya Abdol kepada Gee.

“Eh… tak lah. Diorang tu yang over. Bila kau reply comment ig sikit, diorang dah rasa kau bagi 
harapan…” Abdol lega mendengar jawapan Gee.

“Ni yang buat aku sayang kat kau ni Gee” Gee tersenyum.

Gee seorang perempuan.


_________________________________________________



Di Instagram.

*Abdol uploaded his photo* It is undeniable, Abdol has the face of Adonis. Adored by many; he has the aura, charismatic. Name anything’s good. It’s him.

Lauracayunkkamoo commented : Abdol, I melt tgk gambar you….
Abdolhensem123 replied            : I pulak, bergegar tulang rusuk, tulang punggung,                                                                                     tulang belakang   tengok u. <3 *winkwink*

“Eh… tak lah. Diorang tu yang over. Bila kau reply comment ig sikit, diorang dah rasa kau bagi harapan…”

Gee membaca, hatinya rasa lain....

Gee seorang perempuan.

_____________________________________________________________


“Kau rasa, aku ni bagi harapan sangat ke kat Siti?” Abdol mula bersuara dicorong telefonnya. Gee tak faham. Harapan lagi dia ni………. Bila lah nak habis.

“Situasi?” 

“Takderlah, Siti ni dah macam fefeeling kat aku. Padahal aku lek lek jer nak kawan dengan dia.” Gee mengetap bibir.

“Dol………… mana tak nyer, Orang gila pun rasa disayangi kalau everyday orang bagi dia makanan. Ni kau, setiap hari Whatsapp dia, call, tweet la ape lah. Mestilah dia dah rasa lain” *Mata keatas, bibir mencebik*

“Ala, aku whatsapp Tanya benda biasa biasa je. Tanya tengah buat apa…….. dah makan ke belum……. Wish good morning good night………. Macam aku buat kat kau selalu nya. Kau lek je takde fefeeling cenggitu…. Dia tu over” Yakin Abdol bersuara.

Yeke?

Gee seorang perempuan.


___________________________________________________________________


Gee kebosanan haritu. Dia mengambil telefonnya, membaca conversation lama dengan Abdol. Tertawa dia sendiri.

Dah 2 minggu Abdol tak whatsapp. Tak tipulah, dia tak rasa apa-apa. 

“Dia dah tak care kut….”

Sebab Gee seorang perempuan.


I am as a girl, I admit it that Girls are complicated. Macam, kau jaga earphones kau, kau lilit elok elok masuk kocek, tapi bila kau keluarkan, berserabut nak mati sampai kadang2 redha je cucuk kat telinga walaupun tak habis settlekan keserabutan wayar earphone tu. Haaaaaa metaphor aku.

 When you don’t wanna talk much to her, (as you afraid you'll misunderstood to give hopes) she’ll say, sombong.. kerek bajet bagus.

Tapi bila dah rapat sikit (even that guy takder intention selain dari berkawan) Perempuan mesti akan rasa benda lain. 

Note to self, be cool. Kau rilek boleh akkkkkkk. Akan tiba waktunya, tak payah berharap. Fafirru ilallah! Segeralah kembali kepada Allah! 






Via Tumblr

Popular posts from this blog

cloud nine

Agar dia hilang dari bumi.

Life Update : 2017