Funny Family 


Testimonial to my hot-tempered attitude by mama.

me : mama, 25/3 ni adik ada interview kena pergi kys for jpa-mara

Mama: Okay...

(suddenly papa interrupted) 

Papa : Pi mana????

me: ishh, kys!!!  (mama and kak ya i dah ketawa) 

mama : jap eh kak (kak ya). mama try tanya dia lagi. Dia ni kalau orang tanya kali ke 2 naik hangin ( she is talking about me)

mama  : kat mana dik?? berapa hari bulan????

me:   KYS!! 25/3 OHH I CANNOT TALK WITH U GUYS AH. SERABUT AH PALE hahaha

THEY ALL EVENTUALLY BURSTED INTO LAUGHTER.

                     _______________________________________________________________

TESTIMONIAL KASIH SAYANG MAMA TERHADAP ANAK by me.

Recently, our kittens -- i ada cerita sikit haritu pasal anak kucing kitorang. Sorang yang comel , C dah mati, tinggal lagi sekor je, M . And their mother pregnant lagi. So bitch hahahah. Kucing M minggu lepas hilang tau. We thought dia pun dah mampoz. & THEN two days ago.. mama nak solat, then tersembul kepala kucing keluar dari bawah almari depan sejadah mama. Rupanya M menyorok kat situ. And mama now Loves M gila gila.

(Every interval of 5 minutes, mama akan jenguk luar pagar)

Mama  : Adik.. tengok kucing tu.. kesian dia...... sedih je muka... C dah mati...

Me  :  ye maa... apa boleh buat

Another 5 mins

Mama  : Adik, mama rasa kucing M sakit. Mama bagi ikan taknak makan

Me  : Ye kot

Another 5 mins

Mama   : adik, adik rasa kucing tu sakit ke eh? 

ME  : Mama taknak tanya ke adik ni sakit ke tak

Mama  : Engk0 sihat je kan? Elok je mama tengok

Me:  mama sayang kucing lagi banyak ke sayang adik lagi banyak

Mama   : Tunggu eh, mama nak buat solat istikharah.


              _______________________________________________________________

And after a day, kucing M menunjukkan ketidak sihatan nya. (ambui) Mama dah suruh papa pergi jumpa vet. Yes, M is not as beautiful as C, tapi mama biasalah motherly love dia tu sampai terbagi bagi kat kucing............ 

papa went to vet when i was in driving school to get my jpj test done. So bila i balik, i saw a cage and the cat was sleeping on the floor. Pathetically. 

me: ma, apa jadi dengan M?

mama  : kucing tu demam. Doctor kata dia trauma.

(HAHAHAHAHA KUCING PUN TRAUMA )

mama  : ada antibiotic, 1/4 every twelve hours.

me: .......


                  betulah orang kata, kucing ni macam ada conspiracy nak kuasai dunia.

And actually what happens to M is;

her mother is currently mengandung kan. But M is still considered as a kitten, she is still tiny and cute. I think she still needs to be breastfed, but her mum always refuses if M nak hisap susu mak dia. What happened this morning (pagi ni was so hectic because of the mother and M). Macam biasa, mak dia suka masuk rumah buat lawatan and M kept meowing from outside, waiting for her mum to come out. So, bila mak dia dah habis buat lawatan, mak dia nak keluar.............

Out of the grey fifty shades of grey terkejut mama and i apabila si mak berlari keluar lalu pause sebentar di sebelah anaknya lalu mencakar kepala anaknya dengan bengis haha that was funny to witness the mother's expression, macam berdendam betul. And mama be like

                       " adik, itulah sebab dia trauma. mak dia cakar dia, kesiannya"

                    _____________________________________________________________






Cita-cita yang mama - ketika di meja makan

Me  : Macamana lah orang yang jadi veterinar, tak takut ke macam macam kena pegang

mama  : Kan? Harimau singa semua kena pegang. Kalau mama dapat biasiswa nak sambung dalam veterinar, mama sanggup tinggalkan. EEEE geli mama nak kena pengang binatang. Mama sanggup jadi tukang sapu sampah

Us: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (sambil menyuap mee udang ke dalam mulut)

ps: mama i sayang binatang tapi bab bab pegang, she is unreliable 


             _____________________________________________________________

Si Along yang sewel

Kakak i yang first we call her Kak Ya.  Tadi masa breakfast, dia membebel sorang2

kak ya  : Alamak, harini ada Barbie

(i dah gelak kecik)

Kak ya  : Mama, kita nak beli kain baju pagi ni ke??? Pergi malam lah maa........

(sebab apa? sebab barbie on air pukul 11 kang, and she totally like: I CANT MISS IT!!)

ME : MAMA KAK YA NAK TENGOK BARBIE !!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH sebab tu suruh beli kain baju malam.

kak ya   : ala biarlah.

ps: TQ for spending your time to read about my hilarious family. Tapi ni baru sikit, we are so informal. but we are so happy. Alhamdulillah, semoga Allah mengekalkan keharmonian ini. Amin ya rabbal al' amin.

this post is quite long, bcs daneal yuszuhar suruh i tulis panjang2.




Popular posts from this blog

cloud nine

Agar dia hilang dari bumi.

Life Update : 2017